Deelblog van

Loner
Artikels geschreven door Loner

Koffie met een strikje bij Melbourne in Mechelen

/ Leven, Koffie, Melbourne, Beleving

Als koffie drinken onderweg een beleving mag zijn, dan kan je terecht bij enkele hippe zaken die tegenwoordig uit de grond rijzen. Ik denk dan direct aan Gent of Brussel maar nu sluit ook Mechelen aan.

Tot mijn grote verrassing stond er enkele weken geleden een nieuwe hippe koffiestand in de centrale gang onder de sporen in Mechelen Centraal. Mijn aandacht en bijhorende goesting was in die mate getriggerd dat een eerste aankoop zich opdrong. En van een eerste kwam een tweede, waar ik de koffie durfde te combineren met een lunchaankoop van een speciaal huisgemaakt slaatje met oa. Quinoa en andere granen.

Enkele meters verderop is er een Panos. Je zou zeggen: wat een concurrent, maar niets haalt de vergelijking met de originaliteit, de versheid, de koffiekwaliteit en de boterhammen van het nieuwe koffiekraampje van Mechelen.

De koffie is sterk, maar intens. Ik ben koffieliefhebber, geen kenner maar ik smaak het verschil. Deze koffie is genieten.

Ik heb er al verschillende mensen zien werken achter de toonbank en allemaal stralen ze, ze stralen iets uit van uitnodiging, van betrokkenheid, van zin in een babbel, gewoon van menselijkheid.

Een aanrader dus: alles in één pakket, genieten tussen twee treinen of s’morgens met een lach naar het werk…

Next Post Previous Post