Deelblog van

HEVEN
Artikels geschreven door HEVEN

Je hebt het vast en zeker al opgemerkt... De slotjes naast de url in je browser. De zogenaamde SSL certificaten. SSL staat voor Secure Socket Layer, en voegt een S toe voor secure na de gekende http. Sinds de invoering van de GDPR is het hebben van zo een certificaat in feite verplicht. Het is een minimum aan bescherming waarover elke website, met data verkeer, moet beschikken.

Read More...

Het is zowat mijn leven in een notedop: je maakt een basis klaar zodat een bedrijf de overstap kan maken naar het werken met een database. Het letterwoord KISS is hier de leiddraad: Keep It Simple and Stupid. Niet dat ik deze klant wil kleineren maar het is wel een gouden raad om heel eenvoudig te s...

Read More...

Waarom ik koos voor Microsoft Windows? Recentelijk maakte ik de switch van Apple naar Microsoft. Heel mijn leven heb ik op Macbooks gewerkt, mijn laatste was de Macbook Pro (Retina, 13 inch, 2015). Toen deze ook kuren begon te krijgen (mijn vorige 2 Macbooks zijn gecrasht beyond repair) en de batterij het liet afweten, struikelde ik weer over de tekortkomingen van Apple producten. Apple's producten laten het niet of amper toe om onderdelen te vervangen of te upgraden (als ze te oud en traag zijn geworden). Als je zoals ik graag sleutelt aan toestellen en deze meer eigen wilt maken, is dit een groot gemis. 

Read More...

Zowat een jaar geleden, verliet ik Facebook voor 8 maanden, maar ik liet mijn account bestaan. Enkele maanden terug reactiveerde ik mijn account. Ondanks deze korte pauze, die me zoveel deugd deed, zit ik toch al meer dan 10 jaar op Facebook. Hoog tijd dus om eens te onderzoeken hoe het zit met Facebook en mijn gegevens. Ik ging na hoeveel en welke soort data Facebook de afgelopen 10 jaar over mij verzamelde. Ik downloadde mijn persoonlijk archief, 750 Mb groot. Ergens had ik het groter verwacht, maar in dit mooie archief bestand zit wel alles gecomprimeerd (verkleind) opgeslagen. 

Read More...

De naam ‘eco-systeem’: dit staat in de volksmond voor een systeem dat op zichzelf kan draaien zonder bronnen nodig te hebben van buitenaf. Wij gebruiken het woord om aan te duiden dat we een aantal software-pakketten hebben geselecteerd die volledig passen binnen de GDPR wetgeving.

Read More...