Deelblog van

HEVEN
Artikels geschreven door HEVEN

Waarom ik koos voor Microsoft Windows? Recentelijk maakte ik de switch van Apple naar Microsoft. Heel mijn leven heb ik op Macbooks gewerkt, mijn laatste was de Macbook Pro (Retina, 13 inch, 2015). Toen deze ook kuren begon te krijgen (mijn vorige 2 Macbooks zijn gecrasht beyond repair) en de batterij het liet afweten, struikelde ik weer over de tekortkomingen van Apple producten. Apple's producten laten het niet of amper toe om onderdelen te vervangen of te upgraden (als ze te oud en traag zijn geworden). Als je zoals ik graag sleutelt aan toestellen en deze meer eigen wilt maken, is dit een groot gemis. 

Lees verder

Zowat een jaar geleden, verliet ik Facebook voor 8 maanden, maar ik liet mijn account bestaan. Enkele maanden terug reactiveerde ik mijn account. Ondanks deze korte pauze, die me zoveel deugd deed, zit ik toch al meer dan 10 jaar op Facebook. Hoog tijd dus om eens te onderzoeken hoe het zit met Facebook en mijn gegevens. Ik ging na hoeveel en welke soort data Facebook de afgelopen 10 jaar over mij verzamelde. Ik downloadde mijn persoonlijk archief, 750 Mb groot. Ergens had ik het groter verwacht, maar in dit mooie archief bestand zit wel alles gecomprimeerd (verkleind) opgeslagen. 

Lees verder

De naam ‘eco-systeem’: dit staat in de volksmond voor een systeem dat op zichzelf kan draaien zonder bronnen nodig te hebben van buitenaf. Wij gebruiken het woord om aan te duiden dat we een aantal software-pakketten hebben geselecteerd die volledig passen binnen de GDPR wetgeving.

Lees verder

De kogel is door de kerk, op 21 januari 2019, werd de eerste grote sanctie gegeven in het kader van de GDPR. De eerste monsterboete aan een multinational is een feit. De multinational die hangt is Google, voor maar liefst 50 miljoen euro. De CNIL (Commission nationale de l’informatique et des libertés), authoriteit gegevensbescherming in Frankrijk, kaartte een rechtzaak aan tegen Google LLC uit naam van 10.000 burgers.

Lees verder

GROMMIT startte oorspronkelijk in 2012 als een webdesign agency. Een onderneming die de Gommersen opstarten tijdens hun studententijd. We wilden onze kennis reeds omzetten in ervaring, op onze eigen termen. We hadden tot doel het online imago te vestigen en verbeteren van zelfstandigen en kmo's. We deden dus aan branding en maakten logo's, website, webshops, folders, en veel meer.

Lees verder