Plezier vinden in het bloggen

Bloggen

Na vijftien jaar bloggen, kan je terugblikken en je afvragen: waarom doe ik het? In mijn geval gaat het over het uiten van mijn mening op een ordentelijke, duidelijke manier. Ik kan er niet mee leven dat ik mijn mening niet zou geven. En aangezien ik redelijk introvert ben, is schrijven een uitlaatklep. Om het vol te houden heb ik voor mezelf een aantal zaken op een rijtje gezet.

Het belangrijkste is dat je dagelijks schrijft, als is het maar enkele krabbels of enkele lijnen. Tweede is een lijstje met onderwerpen gevolgd door een blog waar die onderwerpen thuis horen.

Uiteindelijk werd ik betaald voor het schrijven en kon ik zo een lidmaatschap verkrijgen bij de vereniging voor Journalisten. En dat bracht status waardoor ik bij nieuwe contacten een staat van dienst kon voorleggen.

Iedereen leest, al is de gemiddelde leestijd per persoon waarschijnlijk korter geworden. Korter in lengte tekst en vluchtiger in tijd per artikel. De clickbaits vliegen ons om te oren en je gaat mee in de stroom van vluchtige informatie als je niet oplet. Maar ik richt me tot de bewuste burger, de burger die wil lezen. Mijn ideale wereld is die van Medium. Waar je als schrijver een status kan opbouwen. Hoge graad van kwaliteit, inhoudelijk goed gestructureerd. Dé blog van nu. Maar Medium is in het engels. En dus moeilijk te consummeren door de doorsnee Vlaming.

Daarom wil ik meewerken aan blogs zoals Luminous Dash en Grrandom.

Sarah

Volgend Artikel